Functie: Netwerk Security Specialist (2022897)

Plaats: Den Haag
Uren per week: 38
Startdatum: 21-11-2022
Einddatum: 21-11-2024
Optie op verlenging: Ja, 2 x 12 maanden

Opdrachtomschrijving:

De MIVD richt zich op het tijdig leveren van een actueel, betrouwbaar, onpartijdig, voorspellend en exclusief product (strategisch, tactisch en operationeel) op het gebied van inlichtingen, contra-inlichtingen en veiligheid. De MIVD doet dit primair ter ondersteuning van de besluitvorming door de politieke, ambtelijke en militaire leiding van Defensie, maar ook andere afnemers worden bediend. De dienst ondersteunt 24/7 in nationaal en internationaal verband bij militaire operaties.

De MIVD bestaat uit stafafdelingen, operationele en ondersteunende afdelingen en een directie. Je komt te werken bij de Unit IT. Een hoogwaardige IV/ICT-omgeving is voor de MIVD van vitaal belang. De Unit IT is de leverancier van eigentijdse informatiesystemen ter ondersteuning van de inlichtingen- en veiligheidsprocessen van de MIVD. Kernwaarden zijn daarbij klantgerichtheid, adaptief vermogen en resultaatgerichtheid (effectief, efficiënt, veilig en rechtmatig). In de praktijk is er sprake van multidisciplinaire IT-teams die integraal verantwoordelijk zijn voor een groep van diensten, applicaties en systemen. De unit omvat tevens de disciplines business analyse, architectuur en projectmanagement. Ook onderhoudt de unit nationaal en internationaal relaties op het gebied van informatievoorziening, in het bijzonder ten behoeve van militaire operaties.

Jij hebt een grote verantwoordelijkheid. Denk alleen al aan de security die natuurlijk voor elke organisatie belangrijk is, maar voor de MIVD al helemáál. Mede daardoor blijven we continu innoveren. Je werkt aan de continue doorontwikkeling en het beheer van de inlichtingen- en veiligheidssystemen, ondersteunende systemen en de infrastructuur. Je bent een specialist op het gebied van netwerken en beveiliging. Firewalls hebben voor jou geen geheimen. Termen als virtuele, transparante en fysieke firewalls zijn voor jou vanzelfsprekend. Je werkt in een
klein team nauw samen en kijkt ook over de grenzen van je eigen specialismen heen. Je bent een van de Lead Engineers en stuurt samen je teamgenoten inhoudelijk aan. Je bent verantwoordelijk voor het ontwerpen, configureren, implementeren en migreren van security oplossingen. Na of tijdens dit traject borg je kennis en kunde binnen het team, zodat collega’s in staat zijn de nieuwe oplossingen 24/7 te ondersteunen. Samenwerken met diverse teams, afdelingen en ministeries zijn van doorslaggevend belang. Jouw team maakt deel uit van de Unit IT. Samen met je collega’s los je knelpunten op en stuur je door lifecyclemanagement toe te passen. Je hebt een actieve houding en je komt met verbetervoorstellen. De constant veranderende technologische en operationele context is bij jou altijd top of mind. Je bedenkt en ontwerpt dan ook nieuwe oplossingen en hebt een voortrekkersrol in vernieuwingstrajecten en bij de keuzes van productlijnen.
Je werkt niet alleen in multidisciplinair verband, maar ook met collega’s van andere ministeries en soms in internationaal verband. Zo initieer je onderzoeken naar de verbetering van de infrastructuur en neem je deel aan ontwikkeltrajecten. Waarna je nieuwe informatiesystemen of aanpassingen implementeert en kwaliteitscriteria opstelt. Ben jij die specialist op gebied van netwerk security en weet je kaders, richtlijnen en standaarden voor onze hard- en software te formuleren? Grijp dan nu je kans!

Competenties:

 • Analyseren
 • Omgevingsbewust
 • Resultaatgericht
 • Communiceren

Eisen, waar 100% aan moet worden voldaan:

 • Operationele kennis en ervaring als senior netwerk specialist
 • Je hebt zelfstandig meerdere migraties en implementaties gedaan van nieuwe firewall clusters, inclusief ontwerpen en documenteren
 • Je hebt verkeersstromen in kaart gebracht en op basis daarvan firewall rules gedefinieerd en ingevoerd
 • Ervaring in Network Design
 • Ervaring met Fortinet
 • Ervaring met Extreme networks
 • In staat zich in het Engels prima uit te drukken, zowel in woord als geschrift en heeft minstens taalniveau B2. Met niveau B2 wordt bedoeld:
  “Kan de hoofdgedachte van een ingewikkelde tekst begrijpen, zowel over concrete als over abstracte onderwerpen, met inbegrip van technische besprekingen in het eigen vakgebied. Kan zo vloeiend en spontaan reageren dat een normale uitwisseling met moedertaalsprekers mogelijk is zonder dat dit voor een van de partijen inspanningen met zich meebrengt. Kan duidelijke, gedetailleerde teksten produceren over een breed scala van onderwerpen; kan een standpunt over een actuele kwestie uiteenzetten en daarbij ingaan
  op de voor- en nadelen van diverse opties.”

Wensen:

 • Ervaring met Juniper
 • Ervaring met Cisco
 • Ervaring met de Safe / Agile werkwijzen
 • Minimaal 2 jaar aantoonbare ervaring binnen Defensie
 • In het bezit van een geldig certificaat Extreme switching
 • In het bezit van een geldig SSCP certificaat
 • Een afgeronde Hbo opleiding

Meer weten over deze vacature?

Heb je vragen over deze vacature, of wil je in contact komen? Bel 0320 – 430430

SOLLICITEER OP DEZE FUNCTIE

Vul je gegevens in en we zullen zo spoedig mogelijk contact met je opnemen.

"*" geeft vereiste velden aan

Max. bestandsgrootte: 128 MB.
Ik ga akkoord met:*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Binnen 1 minuut
Share This