Database Beheerder

Startdatum: 02-10-2023

Uren per week: 36

Ref. nr: 2023772

Plaats: Utrecht, Rotterdam, Zwolle (er wordt voornamelijk thuis gewerkt)
Uren per week: 36
Startdatum: 02-10-2023
Einddatum: 30-09-2026

Opdrachtomschrijving:

Een Database Administrator speelt een cruciale rol bij het effectieve beheer en optimalisatie van onze Sybase-databases (en klein deel Postgres databases) binnen de organisatie. De primaire verantwoordelijkheid van een databasebeheerder is om de integriteit, prestaties en beschikbaarheid van de databases te waarborgen, ook buiten kantoortijden middels het draaien van piket of bijwonen van servicewindows.

Je bent verantwoordelijk voor taken op het gebied van databasebeheer, waaronder database-installatie, configuratie en upgrades. Je werkt samen met ontwikkelteams om efficiënte databasestructuren, schema’s en indexstrategieën te ontwerpen en te implementeren. Je bewaakt ook de prestaties en capaciteit van de databases, waarbij je problemen identificeert en oplost om optimale prestaties te behouden.

Een databasebeheerder zorgt voor gegevensintegriteit en beveiliging door passende back-up- en herstelstrategieën te implementeren, evenals toegangscontroles en beveiligingsmaatregelen.

Troubleshooting is een cruciaal aspect van de rol van een databasebeheerder. Daarbij hoort het diagnosticeren en verhelpen van databasegerelateerde problemen, zoals prestatieproblemen, query-optimalisatie en systeemstoringen.

Samenwerking en communicatie zijn essentiële vaardigheden voor deze rol. Je hebt contact met applicatieontwikkelaars, systeembeheerders en andere IT-professionals om de zakelijke behoeften te begrijpen en ondersteuning te bieden op het gebied van databases.

Bijblijven met andere database-technologieën en trends in de branche is cruciaal daar er deels al overgestapt is op Postgres.

Het beheren van meerdere databases en alles wat daar bij komt kijken. Het gaat hierbij om een informatiesysteem dat te bedienen is door een grote gebruikersgroep – zo’n 60.000 gebruikers.

Competenties:

 • Mondelinge uitdrukkingsvaardigheid
 • Flexibel
 • Samenwerken
 • Klantgerichtheid
 • Accuratesse

Eisen, waar 100% aan moet worden voldaan:

 • Beheersing van de Nederlandse taal in woord en geschrift
 • Het Curriculum Vitae is opgesteld in het Nederlands
 • U bent bereid om te participeren in Piketdiensten. Een keer in de 5 a 6 weken 7 dagen piket
 • Werkervaring met en kennis van relationele databases en beheer daar van (Sybase, Postgres of vergelijkbaar) op Linux
 • Werkervaring als database Administrator met als rol het effectieve beheer en optimalisatie van Sybase-databases (en klein deel Postgres databases) binnen de organisatie. U heeft aantoonbare werkervaring als databasebeheerder om de integriteit, prestaties en beschikbaarheid van de databases te waarborgen

Wensen:

 • Werkervaring met het samenwerken binnen ontwikkelteams om efficiënte databasestructuren, schema’s en indexstrategieën te ontwerpen en te implementeren
 • Werkervaring met het diagnosticeren en verhelpen van database-gerelateerde problemen, zoals prestatieproblemen, query-optimalisatie en systeemstoringen
Solliciteer nu!

Solliciteer nu!

Bel naar 0320 – 430430
of stuur een e-mail info@plusit.nl

Solliciteer als één van de eersten

Reageer op deze vacature

"*" geeft vereiste velden aan

Max. bestandsgrootte: 256 MB.
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Gerelateerde vacatures

Share This