DOSCO Adviseurs (1 senior adviseur en 2 medior adviseurs)

Startdatum: 01-07-2024

Uren per week: 32

Ref. nr: 2024607

Plaats: Den Haag
Uren per week: 32
Startdatum: 01-07-2024
Einddatum: 31-12-2026

Opdrachtomschrijving:

– Je bent onderdeel van het team van de Liaison officer/projectleider van een Defensie onderdeel.- Je helpt bij het opstellen van het actieplan van het Defensie onderdeel.- Daarbij borg je de relatie met de doelstellingen om te komen tot de gezaghebbende informatiepositie.- Wat moet er gebeuren voor dit DO en hoe kunnen we dit het beste inrichten?- Je adviseert de belanghebbenden om de informatiepositie te versterken.- Je realiseert een of meerdere verbeteracties en zorgt samen met de LSO voor de borging van het duurzame effect, zoals het motto: Voor doen, samen doen, zelf doen.- We zijn op zoek naar collega’s die het lef hebben om het actieplan een flinke boost te geven, de Defensie onderdelen mee te nemen in de verandering en voorbeeldfuncties te kunnen vervullen.- Je voert informatiemanagement adviesopdrachten uit en stuurt projecten op dit gebied aan.- Je deelt je expertise graag met je directe collega’s, ontwikkelt en onderhoudt relaties.- Vanuit je drive naar toegevoegde waarde vind je het leuk om nieuwe casuïstiek op te pakken en deze te vertalen naar concrete voorstellen in het licht van de doelstellingen van het programma DOO.- Je neemt verantwoordelijkheid voor en onderhoudt je netwerk, ondersteunt collega’s door kennisdeling, deelname aan markt- en expertisegroepen en publicaties.- Je bepaalt mede de koers en het succes van het programma DOO voor jullie (samen met LSO) Defensie onderdeel.

Achtergrond opdracht

Het programma heeft een looptijd van 2021-2026 en heeft als doel om invulling te geven aan projecten en activiteiten waarmee het ministerie van Defensie invulling geeft aan de maatregelen uit de kabinetsreactie Parlementaire Ondervragingscommissie Kinderopvangtoeslag (POK) (en additionele moties). Om de informatiehuishouding en transparantie (IHT) binnen Defensie(onderdelen) op een voldoende peil te brengen ondersteunt het programma de organisatie vanuit 4 pijlers:

  • Informatiehuishouding op orde
  • Informatieverstrekking (Implementatie Beslisnota’s aan Tweede Kamer en implementatie Wet Open Overheid)
  • Signalen herkennen en de menselijke maat
  • Versterken ambtelijk & militair vakmanschap (I-vakmanschap)

Met het programma DOO wordt ook uitvoer gegeven aan inrichtingsprincipes in de Defensievisie 2035 door als Defensieorganisatie ‘Transparant en zichtbaar in een betrokken samenleving te zijn’ en door ‘het Verbeteren en bereiken van een gezaghebbende informatiepositie’. Dit laatste wordt bereikt door een goede informatiehuishouding, als backbone van de Defensieorganisatie en daarmee een randvoorwaarde voor Informatie Gestuurd Werken (IGW) en Informatie Gestuurd Optreden (IGO). Om aan deze uitgangspunten te voldoen ontwikkelt het programma Defensie brede initiatieven. Om commandanten van de DO’s te ondersteunen bij het invullen van de verantwoordelijkheid voor Informatiehuishouding en transparantie en voor het bewaken van de noodzakelijk samenhang met het Defensie brede programma, worden binnen het programma een aantal Liaisons aangesteld die ten dienste staan van een specifiek DO. Deze liaisons verrichten hun werkzaamheden bij de staf van de defensieonderdelen, waarbij de coördinatie tussen de vele betrokkenen een belangrijk hoofdelement is. De werkzaamheden hebben als doel om het gewenste volwassenheidsniveau van Informatiehuishouding en transparantie te bereiken (gebaseerd op 0-metingen) en behouden, onder andere door het inrichten en in stand houden van informatiehuishouding en transparantie als regulier onderdeel van de managementfunctie. Als Senior Adviseur ben jij de sparringpartner van een van de liaisons binnen het Programma Defensie Open op Orde (DOO).

Eisen, waar 100% aan moet worden voldaan:

 • Het Curriculum Vitae is opgesteld in het Nederland
 • Je bent een verbindende adviseur die communicatief vaardig, proactief en resultaatgericht is.
 • Je denkt en werkt klantgericht, beschikt over een goed (extern) netwerk en hebt vanuit je toegevoegde waarde ook sterke affiniteit met het thema Transparantie.
 • Je hebt een grote passie voor het vakgebied informatiemanagement.
 • Op elk niveau binnen de organisatie ben jij een volwaardige gesprekspartner.
 • Je houdt van uitdagingen, bent zelfstandig en hebt een groot aanpassingsvermogen in de snel veranderende maatschappelijke context.
 • Geldt voor allen: U beschikt minimaal over HBO werk en denkniveau.
  Geldt voor allen: U heeft uitmuntende mondelinge en schriftelijke uitdrukkingsvaardigheden in de Nederlandse taal, niveau B2.
  1x senior:
  – U heeft minimaal 5 jaar aantoonbare werkervaring met complexe informatiekundige vraagstukken.- Kandidaat heeft in de afgelopen 8 jaar minimaal 5 jaar aantoonbare werkervaring opgedaan in grote complexe organisaties in de (semi-)publieke sector.
  1x senior:
  U heeft minimaal 2 jaar aantoonbaar werkervaring met informatie-/ICT-strategie en beleid governance informatiemanagement en -architectuur.
  2x medior:
  U heeft minimaal 2 jaar aantoonbare werkervaring opgedaan in grote complexe organisaties in de (semi-)publieke sector.
  2x medior:
  U heeft minimaal 1 jaar aantoonbaar werkervaring met informatie-/ICT-strategie en beleid governance informatiemanagement en -architectuur.

Wensen:

 • Alle wensen geldt voor allen:
 • U identificeert bij voorkeur graag nieuwe behoeften op het gebied van informatiemanagement en vertaalt deze naar concrete voorstellen.
 • U heeft bij voorkeur aantoonbare werkervaring opgedaan in rijksoverheidsorganisaties.
 • U heeft bij voorkeur ervaring met het faciliteren en organiseren van complexe besluitvormingsprocessen en je bent in staat bruggen te slaan tussen beleid makend en uitvoerend niveau.
 • U beschikt bij voorkeur over het lef hebben om het actieplan een flinke boost te geven, de Defensie onderdelen mee te nemen in de verandering en voorbeeldfuncties te kunnen vervullen.
 • U bent bij voorkeur analytisch en kan complexe zaken zowel goed structureren als eenvoudig en concreet uitleggen.
 • U heeft bij voorkeur een Hbo diploma op het gebied van bestuurlijke informatiekunde, bedrijfskunde, technische bestuurskunde vergelijkbaar.
 • U bent bij voorkeur een teamspeler en heeft het vermogen om effectief samen te werken in een team en met diverse belanghebbenden.
 • U heeft bij voorkeur kennis van informatiebeveiliging, IT-audits en/of sourcing.
Solliciteer nu!

Solliciteer nu!

Bel naar 0320 – 430430
of stuur een e-mail info@plusit.nl

Solliciteer als één van de eersten

Reageer op deze vacature

"*" geeft vereiste velden aan

Max. bestandsgrootte: 256 MB.
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Gerelateerde vacatures

Share This