Functie: IV-Expert Data en (Business) Intelligence Ref.nr 2022290

24 februari 2022 | IV-Expert |

Plaats: Regio Utrecht
Uren per week: 36
Startdatum: 02-05-2022
Einddatum: 01-05-2023
Optie op verlenging: Ja, 1 x 12 maanden

Opdrachtomschrijving:

Politiewerk draait meer en meer om de beschikbaarheid en het gebruik van data en informatie. Voor de politie is informatie dan ook van levensbelang waarbij de politie zich steeds meer ontwikkelt tot een data gedreven organisatie.

Intelligence gaat over binnen wettelijke kaders en privacy richtlijnen relevante data bij elkaar brengen en daar betekenis aan geven. Zodanig dat er informatie ontstaat die gebruikt kan worden voor een betere en veiligere uitvoering van het werk. Zowel in de dagelijkse operatie, als bij het nemen van beslissingen binnen de opsporing, handhaving en bedrijfsvoering. In toenemende mate werkt de politie daarin samen met partners om maatschappelijke en veiligheidsvraagstukken op te lossen.

De productielijn BI richt zich op het ontsluiten en beschikbaar maken van data uit een groot aantal uiteenlopende bronnen. Er wordt gebruik gemaakt van “state of the art” cloud- en big data technologie. Gelijk vervullen de meer traditionele data warehouse concepten nog steeds een grote rol. Dit resulteert in concrete datamarts, generiek inzetbare dataservices en het leveren van gegevens aan afnemende voorzieningen of partners in het veiligheidsdomein.

De realisatie van IV-voorzieningen is georganiseerd binnen de landelijke dienst ICT. Om de verbinding tussen realisatie enerzijds en strategie en functionele behoeften anderzijds maximaal te laten aansluiten, heeft de dienst IM de verantwoordelijkheid om te komen tot goede uitgewerkte voorstellen die in uitvoering genomen worden. Binnen de realisatietrajecten (agile-teams) heeft de dienst IM de verantwoordelijkheid de gebruikersorganisatie te ondersteunen in het formuleren van haar behoefte en het ondersteunen van de Product Owner bij het opstellen en prioriteren van de backlog.

De Dienst IM is op zoek naar een ervaren IV-expert op het terrein van Data en (Business) Intelligence. Hierbij wordt specifiek gezocht naar kandidaten die ervaring hebben met het ontsluiten en gebruiken van (big) data, logical data warehouses en het ontwikkelen van generieke services op cloud technologie.

Je bent medeverantwoordelijk voor het adequaat laten werken van de informatievoorzieningsketen: van beleidsthema’s tot applicaties en systemen. Je adviseert en regisseert bij de intake, vormgeving en uitvoering van realisatieopdrachten. Je draagt zorg voor een goede vraagarticulatie aan de hand van IV-verzoeken vanuit de business en verricht de benodigde analyses en vooronderzoeken. Hierbij houd je rekening met de IV-strategie en de BI-strategie en de ontwikkelingen binnen het IV-landschap en stuur je actief aan op synergie effecten tussen dat wat goed is voor het politiewerk en dat wat noodzakelijk is om de informatievoorziening van de politie te verstevigen. Namens de IV-keten ben jij sparringpartner voor IV-gerelateerde vraagstukken en lever je gevraagd en ongevraagd advies. Je bouwt en onderhoudt in- en externe netwerken van specialisten

Er zijn mogelijkheden om veel vanuit huis of een andere locatie te werken.

Competenties:

 • Organisatie sensitiviteit
 • Overtuigingskracht
 • Coachen
 • Organisatievermogen
 • Klantgerichtheid
 • Netwerkvaardigheid
 • Systeemdenken
 • Maatschappelijke oriëntatie

Eisen, waar 100% aan moet worden voldaan:

 • Beheersing van de Nederlandse taal in woord en geschrift
 • Het Curriculum Vitae is opgesteld in het Nederlands
 • een erkende, afgeronde volledige HBO diploma
 • In de afgelopen tien jaar minimaal drie jaar werkervaring in het domein van dataontsluiting, -integratie en -distributie en het realiseren van (generieke) (data)services bij een grote organisatie (>1000 medewerkers)

Wensen:

 • Binnen de afgelopen zeven jaar minimaal 2 jaar voldoende werkervaring opgedaan met (Big) Data, Logical Data Warehouse, Service Architectuur en Cloud technologie. Bij voorkeur in een “groot” ICT landschap
 • In de afgelopen 5 jaar minimaal 2 jaar werkervaring met het uitvoeren van vooronderzoeken en het adviseren over de uitkomsten op verschillende niveaus
 • Werkervaring met regelgeving als AVG, WPG en concepten als Privacy and Security bij Design binnen de overheid, bij voorkeur binnen het veiligheidsdomein (politie/defensie)
 • Werkervaring met Agile werken, de rol van de productowner en het vertalen van business behoefte naar IV-epics, capabilities en sprint ready items

SOLLICITEER OP DEZE FUNCTIE

Vul je gegevens in en we zullen zo spoedig mogelijk contact met je opnemen.

Max. bestandsgrootte: 128 MB.
Ik ga akkoord met:(Vereist)
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Share This