Functie: Senior Tester (2022852)

03 augustus 2022 | Test Engineer, Test specialist |

Plaats: Utrecht
Uren per week: 36
Startdatum: 10-10-2022
Einddatum: 10-10-2023
Optie op verlenging: Ja, 3 x 12 maanden

Opdrachtomschrijving:

De Koninklijke Marechaussee (KMar), onderdeel van het Ministerie van Defensie, zit in een transitie naar een informatie gestuurde organisatie die daardoor effectiever en efficiënter optreedt. Een organisatie die, zo nodig in samenwerking met partners, tijdelijk zwaartepunten aanbrengt in de uitvoering van een taak of een bepaald gebied. Daardoor is de KMar in staat om daadkrachtig op te treden en zodoende een betrouwbare en flexibele organisatie te zijn voor de veiligheid van de staat waardoor zij meerwaarde biedt voor haar gezag en de keten.

Technologische of juridische veranderingen leiden tot vernieuwing in bestaande operationele capabilities. Een voorbeeld hiervan is de grenspassage op vliegvelden. De essentie van het optreden blijft gelijk, maar technologische ontwikkelingen dwingen de KMar haar werkwijze, infrastructuur en informatievoorziening voortdurend aan te passen en daarmee ook de hulpmiddelen en de opleiding van het personeel.

De toename van mobiliteit en communicatiemogelijkheden maken dreigingen minder lokaal en nopen tot een andere besturing. Het belang van samenwerking neemt daardoor toe. Niet alleen verbetert samenwerking de prestaties van de KMar, het stelt ook eisen aan de werkwijze in het algemeen en het gebruik en delen van informatie in het bijzonder. Bovendien neemt het aantal partijen waarmee samengewerkt wordt steeds toe.

De veelheid aan taken, de snel veranderende situaties en de dynamiek daarin vereisen dat die KMar steeds optimaal geïnformeerd moet zijn, zodat bij voorkeur een informatiedominantie ontstaat. Wat gebeurt er op dit moment in mijn directe omgeving? Welke middelen heb ik tot mijn beschikking om daar adequaat op te reageren? Welke handelingen kan en mag ik in dit geval uitvoeren? Waar zijn mijn collega’s op dit moment en hoe snel kunnen zij ter plaatse zijn?

Een van de initiatieven om de benodigde verandering door te voeren, is het moderniseren van de Basisregistraties KMar, dat zich richt op IV-ondersteuning van de operatie. Onderdelen van deze modernisering zijn het upgraden van het SUMMIT platform (Module Opsporing), het vervangen van het Bedrijfs Processen Systeem (BPS) doormiddel van de Module Handhaving, vervangen van het Vreemdelingen Basis Systeem (VBS) door de Module Vreemdelingen en het bouwen van een app t.b.v. registreren en ontsluiten van data via een mobiel device (Mobiele Toegang Basisregistraties).

De Module Opsporing staat aan de vooravond van livegang en de module Vreemdelingen staat voor de toekomst gepland. Op dit moment wordt gewerkt aan de Module Handhaving en de Mobiele Toegang Basisregistraties.

Ten behoeve van het handhavingsproces bij de KMar wordt momenteel het systeem BPS gebruikt. Ter vervanging van BPS is besloten op basis van het SUMMIT platform een Module Handhaving KMar (MHHK) te bouwen. Bij invoering daarvan kan het huidige BPS uitgefaseerd worden. De Module Handhaving moet dan ook ten minste de functionaliteit bevatten die BPS biedt, inclusief de workarounds die binnen het handhavingsproces door de gebruikersorganisatie zijn ontwikkeld.

Middels het realiseren van de app Mobiele Toegang Basisregistraties (MTB) wordt er gehoor gegeven aan de sterke wens binnen de KMar om (een deel van) de functionaliteiten die gerealiseerd wordt binnen de basisregistraties ook mobiel te kunnen ontsluiten. Mobiel betekent in dit geval los van de MULAN werkplek, middels een ‘app’ op een mobiel device. Het werk binnen de basisregistraties begint immers vaak ‘op straat’, waar de behoefte is om notities te kunnen maken, een foto, film of audiofragment te kunnen maken, deze veilig op te kunnen slaan en mogelijk het starten van een registratie. Dat starten van een registratie of het afmaken daarvan kan vervolgens ook terug op de MULAN werkplek, op basis van de mobiel opgeslagen gegevens.

Competenties:

 • Beinvloeden
 • Resultaatgericht
 • Communiceren
 • Initiatief

Eisen, waar 100% aan moet worden voldaan:

 • Werkervaring in de rol van software tester in IT-projecten
 • Goede beheersing van de Nederlandse taal in woord en geschrift. Niveau B2

  Wensen:

 • Ervaring met zowel het voorbereiden (testplannen,-scripts en -data ), uitvoeren, vastleggen als rapporteren van software testen
 • Kennis van en ervaring met Product Risico Analyse
 • Kennis van en werkervaring met regressietesten
 • Kennis van en werkervaring met testautomation
 • Werkervaring met het begeleiden van junior testers
 • Kennis van en ervaring met het software testen van IT projecten binnen het KMar domein, de Vreemdelingenketen of de Strafrechtketen (Openbare Orde en Veiligheid: defensie, politie, justitie, IND)
 • Bij voorkeur een van de volgende certificaten: Certificering TMAP Next Test Engineer, of ISTQB/ISEB Advanced Test Analyst of gelijkwaardig certificaat
 • Werkervaring van het gebruik van JIRA

SOLLICITEER OP DEZE FUNCTIE

Vul je gegevens in en we zullen zo spoedig mogelijk contact met je opnemen.

Max. bestandsgrootte: 128 MB.
Ik ga akkoord met:*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Binnen 1 minuut
Share This