Functie: Software Architect Grensmanagement Ref.nr 2022796

Plaats: Utrecht
Uren per week: 36
Startdatum:  31-10-2022
Einddatum: 30-06-2023
Optie op verlenging: Ja, 4 x 10 maanden

Opdrachtomschrijving:

Als projectarchitect ben je de spil tussen de business en techniek in het grensbewakingsproces. Je bent gesprekspartner voor de Koninklijke Marechausse (KMar) in de snel veranderende operatie van de grensbewaking. Het KMar programma Future Borders is de behoeftesteller met haar visie op een vernieuwd grensconcept. Met het programma stem je de functionele behoefte en requirements af. Je werkt nauw samen met de Enterprise architecten, met wie je de projectstartarchitecturen opstelt. Deze projectarchitecturen zijn richting gevend voor de technische oplossingen, waarvoor je weer nauwe samenwerking hebt met de verschillende technische specialisten, zowel binnen als buiten Defensie. Als projectarchitect ben je verantwoordelijk voor de samenhang tussen de verschillende deelsystemen, die met zijn allen invulling geven aan het grensbewakingsproces, waaronder Grenspassage Beslisserver (GPBS), Border Control System (BCS) en Entry Exit System (EES). Deze projecten leveren een nieuw uniforme beeld op voor de grenswachter, waarvoor diverse koppelingen nodig zijn met de bestaande systemen. Je kunt ingezet worden op verschillende projecten die geïnitieerd worden vanuit het programma Future Borders. Je voert analyse en advies werkzaamheden uit op het gebied van de werking van grens applicaties in samenhang met Europese regelgeving / systemen (NUI/EES). Let op: Dit betreft een pro actieve uitvraag. Dit houdt in dat mocht de aangeboden kandidaat niet geschikt zijn, blijft de aanvraag gedurende deze inschrijfperiode open staan tot de uiterste indieningsdatum offerte. De uitvraag sluit op het moment dat er een geschikte kandidaat is gevonden.

De Kmar heeft met haar programma Future Borders een visie uitgewerkt over een vernieuwing van het grensbewakingsproces.Kmar werkt daarin nauw samen met het ministerie van Justitie en Veiligheid en Schiphol. Het grensproces is aan veel wijzigingen onderhevig die vaak voortvloeien uit regelgeving vanuit de Europese Unie. Daarbij is de KMar vaak gebonden aan deadlines als het gaat om implementatie van een verordening. JIVC, in bijzonder de afdeling COC2 (Civiel Operationeel Command and Controll) is verantwoordelijk voor de projecten die zorgen voor de technische invulling van het vernieuwd grensconcept.

Competenties:

 • Samenwerken
 • Resultaatgericht
 • Analyseren

Eisen, waar 100% aan moet worden voldaan:

 • Beheersing van de Nederlandse taal in woord en geschrift
 • Het Curriculum Vitae is opgesteld in het Nederlands
 • Minimaal 3 jaar ervaring als zelfstandig acterend Software Architect
 • Minimaal 5 jaar kennis van en ervaring met het ontwerpen en integreren en implementeren van service georiënteerde (SGA / SOA) oplossingen en koppelingen
 • Minimaal 3 jaar kennis en ervaring van methodes en technologieën op het gebied van Service Oriënted Architecturen (SOA) en Identity and Access management (IAM) en Secure Software Development (SSD)

Wensen:

 • Kennis van IT architectuur en bedrijfsprocessen binnen de Openbare Orde en Veiligheidsketen (OOV = Justitie en Veiligheid, Politie, Defensie)
 • Minimaal 1 jaar theoretische en praktische kennis van en ervaring met verschillende architectuurgebieden en methoden (business-, applicatie-,data- en infrastructuurarchitectuur):
  – BVI en/of
  – CDM en/ of
  – NIM en/of
  – IDA en/of
  – DEMO
 • Kennis van en ervaring met: Defensie Beveiligings Beleid en Defensie te Beschermen Belang (TBB) bepalingen enStatement of Compliance – Koppeling (SOC-K)
 • BCS Solution Architectuur certificaat
 • CISSP en/of CRISC en/of SABSA certificaat
 • TOGAF gecertificeerd
 • Archimate gecertificeerd

SOLLICITEER OP DEZE FUNCTIE

Vul je gegevens in en we zullen zo spoedig mogelijk contact met je opnemen.

Max. bestandsgrootte: 128 MB.
Ik ga akkoord met:*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Binnen 1 minuut
Share This