GGD – Infectieziekten – Procesmanager senior

Startdatum: 01-08-2024

Uren per week: 32

Ref. nr: 2024621

Plaats: Amsterdam
Uren per week: 32
Startdatum: 01-08-2024
Einddatum: 31-07-2025
Optie op verlenging: Ja

Opdrachtomschrijving:

Als procesmanager zet je je in om de landelijke ontwikkeling op het gebied van infectieziekten en pandemische paraatheid in de praktijk volgbaar en succesvol werkend te krijgen. Je geeft richting aan de verandering die voor pandemisch paraatheid binnen de gemeentelijke organisatie nodig is, op alle niveaus. Je bent wendbaar, communicatief sterk en bouwt snel relaties op.

Je komt te werken bij de grootste GGD van Nederland op de afdeling infectieziekten. Je werkt 20 uur per week als Procesfacilitator voor het LFI, Landelijke Functie Opschaling Infectieziekten (LFI) van het RIVM. Als procesfacilitator vervul je een dynamische rol waarbij je de brug vormt tussen verschillende werkgroepen op landelijk niveau en de LFI. Jouw missie? Je draagt bij aan het vertalen van ontwikkelde LFI-functies, zoals Grootschalig Klant- contactcentrum, datalab en Opleiden , Trainen en Oefenen (OTO) van professionals die zich bezig houden met infectieziektebestrijding, naar regionale en lokale toepassingen. Jij bent de drijvende kracht achter het versnellen van specifieke activiteiten en initiatieven, het stimuleren van verandering, innovatie en vooruitgang binnen de werkgroepen en de projectorganisatie op lokaal als landelijk niveau. In elke werkgroep speel je een sleutelrol als (proces)ondersteuner die obstakels wegneemt en projectactiviteiten coördineert en verder brengt.

Jij jaagt de operationele gang van zaken aan, zodat de werkgroepen zich volledig kunnen richten op de inhoudelijke aspecten van pandemische paraatheid. Hoewel je niet direct eindverantwoordelijk bent voor het eindresultaat, ben jij de aanjager en de degene die bijdraagt aan het aanscherpen van de doelstellingen en bevordert de samenwerking tussen de verschillende partijen. Dit doe je door inzet van verschillende werkvormen en interventies aan te bieden.

Als procesfacilitator zorg je samen met de andere procesfacilitators in het land voor een vliegende start van de werkgroepen. Je informeert de leden van de verbindingstafel over de voortgang en escaleert waar nodig.

De andere 12 uur ben je werkzaam voor de afdeling Infectieziekten zelf. Je houd je bezig met het programma versterken van de Pandemische Paraatheid bij GGD Amsterdam. Samen met de betrokken afdelingen help je de plannen die er liggen concreter te maken en zorg je voor intern draagvlak en voortgang. Hieruit volgt een positionpaper als op te leveren product. Waarna een concreet implementatieplan 2025 wordt uitgewerkt voor een pandemisch parate GGD Amsterdam. In het plan wordt rekening gehouden met de verschillende belangen van betrokken partners en betrekt hierbij de gevolgen van de landelijke ontwikkelingen naar de regionale en lokale praktijkvoering. Jij draagt dus zorg dat de verbinding tussen LFI (landelijk) en de interne plannen voor Pandemische Paraatheid naadloos op elkaar en op de uitvoering van Infectieziektebestrijding aansluiten. Je hebt hierbij oog voor de (landelijke) IV/ICT ontwikkelingen die gaande zijn en impact (kunnen) hebben op de processen van Pandemische Paraatheid.

Je bouwt en onderhoudt een uitgebreid netwerk rondom pandemische paraatheid binnen de GGD’en en GGD GHOR NL. Je speel een essentiële rol in het bevorderen van samenwerking en kennisdeling binnen en tussen de verschillende werkgroepen en GGD’en rondom de LFI en Pandemische Paraatheid.

Werkzaamheden

 • Je start je dag bij GGD Amsterdam met een landelijk online overleg met alle procesfacilitators van het LFI om de eerste werkgroep rondom een van de LFI functies vorm te geven. Gezamenlijk bespreken jullie welke professionals van GGD-en daar bij aan gaan sluiten en hoe de sessie vormgegeven wordt.
 • Je gaat direct door naar het rondetafelgesprek wat je hebt georganiseerd bij GGD Amsterdam. Samen met de directie, MT leden en artsen en verpleegkundigen infectieziektebestrijding inventariseer je wat een pandemisch parate GGD betekent en wat daarvoor als vervolgstap nodig is.
 • Je krijgt tussendoor via de mail een uitnodiging om een crisisoefening voor een grote infectieziekten uitbraak bij te wonen die de regio NW6 organiseert. Een mooie manier om het werkpakket Opleiden, Trainen Oefenen (OTO) wat ontwikkeld wordt bij de LFI, te toetsen aan waar regio’s behoefte aan hebben op het gebied van OTO.
 • In de middag komen de leden van de verbindingstafel LFI samen en als procesfacilitator ben je uitgenodigd om de leden een presentatie te geven over de voortgang van de werkgroepen. Je doet een voorstel voor de prioritering van onderwerpen/thema’s voor de werkgroepen.
 • Aan het einde van de dag lees je de laatste kamerbrief over pandemische paraatheid met update over de LFI, IV pandemische paraatheid en de versterking van de infectieziektebestrijding. GGD GHOR heeft hierop inmiddels een reactie gegeven aan haar leden, de 25 DPG-en. Bestuurlijk staan er een aantal zaken in die impact zullen hebben op de GGD. Jij weet er alles van, bent goed op de hoogte vanuit jouw landelijke rol en weet hoe de hazen lopen. Je schijft een korte memo met de implicaties voor GGD Amsterdam en wat wij noodzakelijk achten. Volgende week is er een algemene ledenvergadering (ALV) van de DPG-en dus je bespreekt het memo door met hoofd Infectieziekten en de DPG van Amsterdam, zodat de DPG de Amsterdamse standpunten goed kan onderbouwen. Ondertussen zorg je dat je korte lijnen hebt met je sleutelpersonen.
 • Aan het eind van de dag schiet je nog een spoed-Teams-overleg je in met jouw collega’s bij het LFI en een aantal collega’s bij de grote GGD-en. Je bespreekt of zij in het land gehoord hebben wat de kamerbrief teweeg heeft gebracht, zodat je de standpunten kan vergelijken en afwegen of krachten gebundeld kunnen worden. Volledig geïnformeerd sluit je je dag af.

Eisen, waar 100% aan moet worden voldaan:

 • Het Curriculum Vitae is opgesteld in het Nederlands
 • Minimaal 1 relevante referentie
 • In de afgelopen 2 jaar geen ambtelijke aanstelling gehad bij de gemeente Amsterdam
 • Een afgeronde Wo opleiding
 • Minimaal 5 jaar ervaring binnen de rijksoverheid en/of gemeentelijke organisaties met het managen van complexe programma’s met een IV-ICT component in de (publieke) zorg
 • Kennis van en ervaring met GGD-en én GGD GHOR NL (vereniging van de 25 GGD-en)
 • Minimaal 5 jaar werkervaring met procesoptimalisatie en innovatie in de (publieke) zorg

Wensen:

 • Minimaal 5 jaar werkervaring en kwalificatie in Agile werken
 • Kennis en ervaring met vraagstukken rond datamanagement, datagovernance en informatievoorziening
 • Ervaring met het schrijven van impactvolle adviezen en rapporten
Solliciteer nu!

Solliciteer nu!

Bel naar 0320 – 430430
of stuur een e-mail info@plusit.nl

Solliciteer als één van de eersten

Reageer op deze vacature

"*" geeft vereiste velden aan

Max. bestandsgrootte: 256 MB.
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Gerelateerde vacatures

Sorry, No posts.
Share This