Junior Systeemontwikkelaar

Startdatum: 01-10-2024

Uren per week: 38

Ref. nr: 2024615

Plaats: Den Haag
Uren per week: 38
Startdatum: 01-10-2024
Einddatum: 30-09-2026

Opdrachtomschrijving:

Het Ministerie van Defensie is bezig met de realisatie van een generieke basisvoorziening voor document- en recordmanagement ten behoeve van het beheer van informatiestromen binnen de organisatie. De inzet van de basisvoorziening legt de fundering voor een verbetering en modernisering van de informatiehuishouding, zowel voor de bedrijfsvoering (Bestuursstaf) als voor de afdeling Informatie Beheer (IB). Met de basisvoorziening kan de afdeling IB de bedrijfsvoering beter ondersteunen, de administratieve last verminderen en de besturing van de informatiehuishouding transparanter maken. Voor gebruikers wordt informatie beter vindbaar en bruikbaar. Tevens kan worden voldaan aan wet- en regelgeving en is de duurzame beschikbaarheid gegarandeerd. Het beoogde projectresultaat is een oplevering van een IT-toepassing voor document management (DMS) en recordmanagement (RMA) op basis van het binnen Defensie beschikbare IBM FileNet P8 platform. De naam van die toepassing is DefDoc.

In dit project wordt gezocht naar een enthousiaste junior systeemontwikkelaar met potentie die met behulp van de ontwikkeltaal Java aanpassingen aan het platform en specifiek maatwerk kan ontwikkelen. De junior ontwikkelaar houdt zich bezig met het technisch ontwerpen, ontwikkelen en testen van onderdelen van het informatiesysteem. De junior ontwikkelaar implementeert en documenteert systeemontwerpen en zorgt voor kennisoverdracht naar de andere teamleden. Daarnaast is hij betrokken bij het analyseren en oplossen van storingen. Hij/zij dient rekening te houden met de functionele en technische programma’s van eisen en vooraf vastgestelde normen en richtlijnen, eisen, uitgangspunten en randvoorwaarden van COMMIT en Defensie. De junior ontwikkelaar is betrokken bij het bepalen van dialoogstructuren, het vertalen van de systeemeisen naar concrete procedures en het analyseren en oplossen van storingen. Hij/zij heeft contact met de projectmanager, andere ontwikkelaars, adviseurs en (systeem)architecten om de ontwerpdeskundigheid in te brengen in opdrachten. De junior ontwikkelaar wordt opgeleid.

Er is gekozen voor een verambtelijking constructie. In deze constructie komt u twee jaar voor ons werken als inhuurkracht. In deze periode wordt de u verder ingewerkt en hopen we na deze periode een geschikte Systeemontwikkelaar te hebben die we vast in dienst kunnen nemen. Na 2 jaar komt u dan in dienst bij Defensie.

Achtergrond opdracht

Vanuit de personele exploitatie van DOO is budget beschikbaar gesteld voor het invullen van capaciteit binnen JIVC. Tijdens het selectiegesprek moet de kandidaat blijk geven dat hij/zij de opdracht begrijpt en wordt tevens de motivatie en ambitie beoordeeld. Let op: dit betreft een verambtelijking constructie.

Eisen, waar 100% aan moet worden voldaan:

  • Het Curriculum Vitae is opgesteld in het Nederlands
  • Hbo werk- en denkniveau, aantoonbaar door een afgeronde opleiding of een vergelijkbare combinatie van opleiding en ervaring
  • Goede uitdrukkingsvaardigheid in de Nederlandse taal, zowel in woord als geschrift op minimaal taalniveau C1
  • Opleiding Java, JD Edwards, MySQL, Oracle APEX, Autonomous database, BI, OCI, and Database afgerond
  • Opleiding IBM FILENET P8 PLATFORM ADMINISTRATION (V5.5.X) afgerond

Wensen:

  • Ervaring (werk en/of stage) op het gebied van IT
  • Ervaring (werk en/of stage) in het Agile werken
  • Ervaring (werk en/of stage) in applicatie-ontwikkeling
  • HBO opleiding in de richting informatica
  • Kennis van één of meer van de volgende zaken: Java, J2EE, JSON, REST en WSDL/XSD en Filenet
Solliciteer nu!

Solliciteer nu!

Bel naar 0320 – 430430
of stuur een e-mail info@plusit.nl

Solliciteer als één van de eersten

Reageer op deze vacature

"*" geeft vereiste velden aan

Max. bestandsgrootte: 256 MB.
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Gerelateerde vacatures

Share This