Medior Afdelingssecretaris ICS

Startdatum: 30-08-2024

Uren per week: 32

Ref. nr: 2024644

Plaats: Utrecht
Uren per week: 32
Startdatum: 30-08-2024
Einddatum: 29-08-2025
Optie op verlenging: Ja

Opdrachtomschrijving:

De afdelingssecretaris werkt mee aan de realisatie van bestuurlijke kwaliteit van stukken (memo’s, nota’s, besluiten, etc.), kan op verzoek een rol spelen in bestuurlijke en IT gerelateerde adviesvraagstukken en ondersteunt de secretaris/chef staf IT Infra in de uitvoering van voorkomende werkzaamheden (50% van de tijd), zoals het bijhouden van de mailbox, het uitzetten van reviews maar kunnen ook inhoudelijke werkzaamheden betreffen. Binnen het Bureau Staf Ondersteuning werkt de afdelingssecretaris collegiaal samen met andere afdelingssecretarissen. Aangezien dit een nieuw samen te stellen team is en ook de rol en taken van het BSO en de afdelingssecretaris nog in ontwikkeling is, vraagt dit om een flexibele houding. Het hoofd Bedrijfsbureau ICS, tevens Regisseur Bedrijfsvoering IT Infra, geeft hiërarchisch leiding aan de afdelingssecretaris.

Achtergrond opdracht

Het Bedrijfsbureau, ondergebracht bij de afdeling Infrastructuur Centrale Services van IT infra, levert ten behoeve van de vijf afdelingen van IT Infra ondersteuning op het gebied van bedrijfsvoeringszaken (SCOPAFIJTH). Binnen het BB is het bureau stafondersteuning (BSO) een nieuw te vormen team. Dit team wordt functioneel aangestuurd door de secretaris/chef Staf IT Infra. Het BSO draagt onder andere zorg voor de bestuurlijke stukkenstroom, het opstellen van bestuurlijke en IT stukken (memo’s, nota’s, etc.), heeft adviserende taken en verzorgt de agendavoorbereiding voor het MT IT Infra en andere relevante overleggen. Het BSO bewaakt daarbij de voortgang van afspraken en acties, de bestuurlijke kwaliteit van stukken, houdt de mailbox, zet reviews uit en haalt input op. Daarmee zijn de werkzaamheden van het BSO belangrijk voor de besturing van IT Infra en het daarbij behorende besluitvormingsproces. Het BSO levert daarbij afdelingssecretarissen voor bestuurlijke en procesmatige ondersteuning van de afdelingen GII, PSD, GIS, ITCC en ICS. De afdelingssecretaris ondersteunt het afdelingshoofd en het MT van de afdeling in de uitvoering en verbetering van (bestuurlijke) processen binnen de IT afdeling. Voor deze werkzaamheden wordt de secretaris functioneel aangestuurd door het afdelingshoofd. De werkzaamheden voor de afdeling zijn vergelijkbaar met die van het BSO maar kan een andere focus hebben naargelang bij welke afdeling de secretaris terechtkomt. Vanuit deze rol neemt de afdelingssecretaris deel aan het MT van de afdeling. De afdelingssecretaris is het primaire contactpunt (product owner) namens de afdeling naar het BB voor zowel advies- als operationele IT vraagstukken (50% van de tijd).

Eisen, waar 100% aan moet worden voldaan:

 • Het Curriculum Vitae is opgesteld in het Nederlands
 • Minimaal 3 jaar ervaring met het toepassen van specifieke kennis om bestaande ICT processen en oplossingen te onderzoeken zodat potentiele verbeteringen/innovaties bepaald kunnen worden en het opstellen van aanbevelingen.
 • U beschikt over een Hbo diploma of over aantoonbaar minimaal 3 jaar ervaring op HBO werk- en denkniveau.
 • Minimaal 5 jaar aantoonbare werkervaring binnen een overheidsorganisatie of het IT werkveld
 • Minimaal 2 jaar aantoonbare werkervaring met agile werken

Wensen:

 • Een mentorrol vervullen voor junior collega’s (‘lead by example’)
 • Werkervaring met Agile werken in de rol van Product Owner
 • Uitstekende mondelinge en schriftelijke vaardigheden (Nederlands)
 • In staat draagvlak te creëren voor zijn of haar ideeën
 • HBO diploma in de richting van Bestuurskunde/Bedrijfskunde
 • U beschikt over gevoel voor bestuurlijke verhoudingen en omgangsvormen in een complexe IT-organisatie
Solliciteer nu!

Solliciteer nu!

Bel naar 0320 – 430430
of stuur een e-mail info@plusit.nl

Solliciteer als één van de eersten

Reageer op deze vacature

"*" geeft vereiste velden aan

Max. bestandsgrootte: 256 MB.
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Gerelateerde vacatures

Sorry, No posts.
Share This