Specialistisch Technisch Systeem Architect

Startdatum: 31-05-2024

Uren per week: 32

Ref. nr: 2024376

Plaats: Amersfoort
Uren per week: 32
Startdatum: 31-05-2024
Einddatum: 30-05-2025

Opdrachtomschrijving:

Concreet zijn we op zoek naar een architect die systemen van globaal ontwerp naar concrete werkpakketten of pakket van eisen kan brengen. Bij de afdeling Landgebonden IT verstaan we onder systemen militaire voertuigen waar hardware en software ingebouwd wordt op militaire operaties te ondersteunen. Er wordt van je verwacht dat je een logisch en een fysiek ontwerp kan maken van hardware die gekoppeld met interfaces en kabels in een militair voertuig past, waarbij je rekening dient te houden met de security, technische en mechanische eisen die voor een militair voertuig gelden. Een belangrijk onderdeel is het identificeren van ontwerpkeuzes, het begeleiden van productkeuzes en het in kaart brengen van de consequenties per optie. Uiteindelijk leidt dit tot een ontwerp waar intern een team mee aan de slag kan, of op basis waarvan een product of dienst verworven kan gaan worden.

 • We verwachten een opleiding of werk en denk niveau op minimaal HBO niveau (bij voorkeur in een technisch relevante richting zoals technische informatica of elektrotechniek)
 • Aangezien cyber veiligheid een belangrijk aspect van militaire communicatiemiddelen is, verwachten we dat je kennis en ervaring hebt met de security aspecten van communicatiemiddelen. Een certificaat op security gebied (CISSP of vergelijkbaar) is daarbij een pre maar geen noodzaak.
 • Daarnaast verwachten we dat je minimaal drie jaar ervaring hebt in een rol van IT-architect.
 • We zoeken ervaring en/of affiniteit met hardware, kabels, antennes, sensoren, stroomverbruik en radiogolven
 • Wij verwachten van jou dat je analytisch sterk bent, dat je conceptueel kunt denken en dat je goed kunt communiceren en beïnvloeden. Als Architect verwachten we tenslotte van je dat je niet alleen in staat bent om je ideeën uit te werken maar ook sterk bent in het overdragen van die ideeën aan de collega’s om je heen en in staat bent de stakeholders van je projecten te adviseren.

Achtergrond opdracht
Onze militaire collega’s moeten kunnen vertrouwen op robuuste systemen die in alle omstandigheden blijven werken, ook als alle andere technologie het laat afweten. Defensie maakt daarbij een strategische beweging naar Informatie Gestuurd Optreden. Om te garanderen dat informatie tijdig en betrouwbaar beschikbaar is voor onze militairen, is het cruciaal dat de juiste transmissiesystemen (militaire radio en andere communicatiemiddelen) gebruikt worden. Als Systeem Architect ben je betrokken bij het ontwerpen, realiseren en integreren van die systemen. Waar systemen in de civiele wereld worden beheerd en onderhouden door specialisten, moeten militaire systemen door militairen in het veld geconfigureerd en beheerd worden onder zware en onvoorspelbare omstandigheden. Dit betekent dat complexe technologie beschikbaar gesteld moet worden op een manier die zo min mogelijk complexiteit oplevert. De militair moet zich kunnen richten op de taak en daarbij kunnen vertrouwen op veilige en betrouwbare communicatie en systemen. Het werken aan de militaire systemen voor de toekomstige operationele inzet vergt intensieve samenwerking met onze gebruikers, internationale partners, onderzoekscentra en de industrie.

Eisen, waar 100% aan moet worden voldaan:

 • Het Curriculum Vitae is opgesteld in het Nederlands
 • Het handelen met een brede verantwoordingsplicht om de strategie te definiëren zodat technologie overeenkomst de behoeften van de organisatie geïmplementeerd wordt, houdend met de huidige ICT platformen, legacy en de laatste innovatieve ontwikkelingen
 • TOGAF Certificering of vergelijkbare certificering
 • Minimaal over HBO werk- en denkniveau
 • Minimaal 3 jaar aantoonbaar werkervaring als IT-architect
 • Minimaal 3 jaar aantoonbare werkervaring met Architectuuraanpak en methoden

Wensen:

 • CISSP gecertificeerd
 • Ervaring in het domein commandovoering ondersteuning
 • HBO diploma in een technisch relevante richting zoals technische informatica of elektrotechniek
 • Ervaring en/of affiniteit met hardware, kabels, antennes, sensoren, stroomverbruik en radiogolven
Solliciteer nu!

Solliciteer nu!

Bel naar 0320 – 430430
of stuur een e-mail info@plusit.nl

Solliciteer als één van de eersten

Reageer op deze vacature

"*" geeft vereiste velden aan

Max. bestandsgrootte: 256 MB.
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Gerelateerde vacatures

Share This