Verkeer en Openbare Ruimte – Inhoudelijk gedreven dataspecialist Groen

Startdatum: 02-09-2024

Uren per week: 36, 24

Ref. nr: 2024638

Plaats: Amsterdam
Uren per week: 24-36
Startdatum: 02-09-2024
Einddatum: 01-09-2025
Optie op verlenging: Ja, tot  30-08-2026

Opdrachtomschrijving:

We willen meer en beter groen in Amsterdam, zowel binnen groot – en dagelijks onderhoud als binnen nieuw groen. In het coalitieakkoord staat beschreven dat we meer grip op groen moeten krijgen door middel van een integrale programmering voor en een vergrote realisatiekracht in de uitvoering van groenprojecten.
Dit alles is erop gericht om onze stad effectiever en efficiënter te vergroenen, uitvoering te geven aan de Groenvisie en daarmee de stad toekomstbestendiger te maken! Dit is een belangrijke opdracht van de wethouder aan V&OR en de andere betrokken directies (R&D, IB, SW).

Onze vraag aan jou: Help mee met het opstellen van een stadsbrede groene programmering en verhoog de realisatiegraad van groenprojecten in uitvoering.

Brede groenprogrammering
In de stad hebben we plannen, opgaven,  ambities, knelpunten en uitdagingen m.b.t. nieuw en beter groen. In de programmering vertalen we dit naar concrete projecten in tijd, geld en scope. Belangrijk is dat we keuzes kunnen maken in groen: wat doen we wel en wat doen we niet?
We hebben jouw hulp nodig om de eerste integrale groenprogrammering ooit op te zetten! Eind 2024 ligt er een de eerste integrale groenprogrammering voor 2026-2029 en een uitvoeringsplan voor 2025.

Regie op Uitvoering
We willen resultaat op straat: meer en beter groen. Het is voor ons, de wethouder en zeker ook de buitenwereld van belang dat we weten en zien waar we qua groen resultaat halen en waar dit achterblijft.
Je gaat meewerken aan het uitvoeringsplan voor de realisatie van groenprojecten. Hiervoor wordt je verantwoordelijk voor een aantal verbeterprocessen, met als doel dat groenprojecten slimmer en sneller worden gerealiseerd.

Werkzaamheden
In jouw rol ondersteun je jouw collega die de eindverantwoordelijkheid draagt dit te realiseren. Je bent zijn rechterhand en sparringpartner. Jullie hebben dagelijks contact.
Jouw opdracht is geslaagd als de wethouder zicht heeft op hoe keuzes gemaakt worden in het groen en helder is welke invloed zij daarop heeft. Hiervoor is het noodzakelijk dat we de juiste informatie van alle verschillende stakeholders die in het groen werken ten alle tijde beschikbaar en actueel hebben. Dit regelen wij nu in via een databaseprogramma en in de doorontwikkeling daarvan ga jij de centrale rol pakken. Jij bouwt dit programma verder uit, zorgt dat de data wordt opgehaald bij de inhoudelijke stakeholders, jij beoordeelt deze en voert in. Het is aan jou om al deze data op een overzichtelijke manier te analyseren zodat deze in zijn totaliteit gepresenteerd kunnen worden voor de te nemen keuzes. Hier ben jij een deel van je tijd mee bezig. Door jouw ervaring en kennis hebben wij binnen één jaar een betrouwbare en volledige hoeveelheid data, op basis waarvan wij met een druk op de knop, inzicht geven in de totale groenportefeuille van de gemeente Amsterdam!

Omdat structuur en overzicht jouw natuurlijke aard is, ondersteun jij je collega tijdens diverse overleggen over de programmering en uitvoering van groenprojecten. Jij treedt hier op als secretaris.

Team groen, water en wegen bestaat uit een diverse en energieke mix van vakidioten en  procesdenkers. We zijn allemaal met veel passie gericht op het behouden en beter maken van onze gezamenlijke huiskamer: de openbare ruimte in onze stad. Je kunt in jouw dagelijkse werk rekenen op 2 data-analisten en onze informatiemanager. Je hebt dus ook op IV gebied sparringpartners.

Eisen, waar 100% aan moet worden voldaan:

  • Het Curriculum Vitae is opgesteld in het Nederlands
  • Minimaal 1 relevante referentie
  • In de afgelopen 2 jaar geen ambtelijke aanstelling gehad bij de gemeente Amsterdam
  • Minimaal over een hbo werk- en denkniveau
  • In het bezit van een erkende hbo diploma
  • Ervaring van en ervaring met PowerBI
  • Ervaring met en kennis van Microsoft Access

Wensen:

  • Werkervaring binnen de overheid, bij een G4 gemeente
  • Ervaring met SQL. 15
  • Werkervaring met groen in een stedelijke omgeving
Solliciteer nu!

Solliciteer nu!

Bel naar 0320 – 430430
of stuur een e-mail info@plusit.nl

Solliciteer als één van de eersten

Reageer op deze vacature

"*" geeft vereiste velden aan

Max. bestandsgrootte: 256 MB.
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Gerelateerde vacatures

Sorry, No posts.
Share This